dinsdag 12 oktober 2010

Veel water en Weinig mensen.. My trip to Lake Balaton

08.00: Mijn wekker loopt niet op tijd af.. -shit!- maar het zonnetje straalt.. -jippie!- tijd om de tram te nemen naar Déli Palyaudvar waar ik de anderen zal ontmoeten om ons lesvrije dagje door te brengen aan het overbekende Balatonmeer.


09.06: De trein vertrekt voor zijn 2u durende reisje naar Siofok, één van de grootste en bekendste stadjes die rond het Balatonmeer liggen. Onze rit verloopt heel vlotjes en we kunnen al volop genieten van het mooie vlakke land van Hongarije. Wanneer we de eerste blikken kunnen werpen op het meer wordt er al veel ge'ooeeehh' en ge'aaah'-t.

11.00: Al snel wordt duidelijk dat dit één en al toerisme is. Waarom? Alles, maar dan ook ALLES is hier in het Duits (soms zelfs voor je het in het Hongaars kan lezen (!)) en er loopt hier geen kat! Het seizoen is over.. Er is niemand te zien en alle kleine restaurantjes, winkeltjes zijn gesloten :(
Gelukkig kunnen we zonder map onze weg vinden naar het meer. Van de toxische modder is er niets te bespeuren en door het prachtige weer kunnen we zelfs tot aan de overkant naar de heuvels kijken.

13.00: De beschaving is hier gelukkig niet volledig vertrokken, we vinden een klein restaurantje dat ons wat drinken en eten kan bieden. Na onze maal trekken we verder en ontdekken we het "centrum" van Siofok. Het verwondert ons niets als we zien dat ze het centrale plein volledig aan het verbouwen zijn met als gevolg dat we er geen gezellig wandelingetje kunnen maken. Het stadje mag dan bijna uitgestorven zijn, actie kennen ze er nog steeds! We zijn getuige van een echte arrestatie van 4 duistere grote mannen die overmeesterd worden door enkele echte politie mannen met bivakmuts en bijbehoren!


16.00: Genoeg ramptoerist gespeeld! Tijd om het hauptbanhof terug te vinden en onze trein richting Budapest te nemen. We nestelen ons tussen al de vissers met hun vangsten en vallen af en toe in slaap. Maar omstreeks 19u mogen we Budapest terug in onze armen sluiten en kunnen we met een tevreden gevoel terug kijken op onze dag uitstap naar Lake Balaton :) Een echte aanrader ;) Maar misschien beter tijdens het seizoen..
Jola, Sylwia, Daniel, Rebecca, Tim, Kaisu, Me, Cara & Lea

Geen opmerkingen:

Een reactie posten