donderdag 26 mei 2011

Wij komen, we komen er aan! Niets kan mij nog tegenhouden, ik kom er aan :D

De laatste uurtjes in het hart van Hongarije zijn gestart voor mij.
En alhoewel ik er enorm naar uitkijk om iedereen terug te zien, ik zou graag nog wat langer blijven.
Terugkomen doe ik dus zeker.

De laatste dagen heb ik niet zo veel meer meegemaakt maar ik wil jullie mijn spannende en grappige verhaaltjes toch niet onthouden..

Mijn tripje naar Duitsland verliep vlekkeloos.. de terugkeer verliep minder vlekkeloos.
Voor de verandering wou ik nog eens met het vliegtuig gaan.
Zo gebeurd, zo gedaan..
Omstreeks 16u10 krijgen we een lieftallige dame te horen die ons kan meedelen dat het  vliegtuig nog niet geland is en rond 17u10 verwacht wordt, waarna eerst de passagiers moeten uitstappen en wij dan kunnen instappen.
Gezucht en gekreun alom, maarja wat doe je er aan.
Wanneer het grote moment dan eindelijk is aangebroken hebben ze blijkbaar bij wizzair een nieuwe regel uitgevonden, namelijk aan de gate je handbagage meten..
Als dat geen geldafpersing is dan weet ik het ook niet meer.. want de keuze is: als het past, mag het mee. Als het niet past, laat je het hier of betaal je 60euro.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat de helft van de passagiers hun mini trolley niet in dit bakje paste. Met alle stress voor mij vandien.
Een geluk bij een ongeluk.. die voor mij haar valies was echt te groot waardoor er een hele scene ontstond tussen het publiek en de lieftallige meneer van wizz air. Boe geroep en gedrum konden er voor zorgen dat iedereen uiteindelijk dan toch voorbij dat lastig ventje geraakte. (en als je het wilt weten.. mijn valiesje was ietsie pietsie te groot maar dat werd door de vingers gekeken :D)
Maar hier stopt het avontuur nog niet..
We mochten mooi over heel het vliegveld stappen om richting ons vliegtuig te gaan en als ik wou zat ik nu ergens anders want sinds ik op die grond stond heeft er niemand mijn ticket meer gecontroleerd.
Het leukste van al.. ik dacht eigenlijk al dat ik ergens anders heen ging. Want het roze wizzair vliegtuig stond daar prachtig te pronken maar het vliegtuig daarvoor.. een lelijk blauw geval kreeg een pijltje met Budapest voor. Iedereen verdwaast en helemaal verwonderd naar dat afgrijselijke vliegtuig..
We stappen op en de lieftallige kapitein geeft ons een woordje uitleg. Natuurlijk eerst in het hongaars (waardoor ik de engelse versie niet meer nodig had... .... NOT) hij kon ons vertellen dat er een soort probleem met het roze vliegtuig was en dat zij ons daarom naar Boedapest Liszt Ferenc (daar kom ik later nog op terug op die naam!) gingen vliegen. Ze waren hier helaas wel totaal niet op voorzien en hadden dus geen eten of drinken voor ons aan boord. Er was zelfs geen enkele wizz air crew aanwezig. Sjans dat het zo een goedkope vluchtmaatschappij is..
We waren dus al een goed uur te laat..krijgen we plots nog een leuk bericht: Er ontbreken 9 passagiers en we kunnen ze niet vinden en we weten ook niet wie ze zijn. We moesten zelfs op hen wachten! Dus iedereen.. vlieg met Wizzair, ze wachten wel op jou :)
Weer een tijdje later horen we van de grappige meneer dat al de namen moeten gecontroleerd worden zodat ze kunnen uitzoeken wie die 9 vermiste personen zijn.. Ik dacht echt dat ze er mee aan het lachen waren.. een volledig vliegtuig (ik schat toch wel zo een 100-120 man) moest zijn paspoort of dergelijke bovenhalen zodat hun naam van de lijst kon worden geschrapt.. ik dacht dat ik pas de volgende dag zou thuiskomen.
Maar nog voor de stewardesjes bij mij waren was het plots allemaal niet meer nodig. Ze waren tot de conclusie gekomen dat die 9 mensen niet meer belangrijk waren en dat we dus niet meer hoefden te wachten.
We konden dus eindelijke vertrekken richting Budapest Liszt Ferenc Airport.

Een beetje meer (hilarische) uitleg over de naam van de luchthaven..
Zoals sommigen weten of misschien ook niet heette de luchthaven tot voor kort Budapest Ferihegy 1
Wel sinds de verkiezingen in Budapest hebben ze er een nieuwe toffe peet bij die een beetje regeltjes stellen wil en een paar veranderingen wilt aanbrengen (en dan maar klagen dat rechts hier aan het bewind is..)
Hij vond dat de luchthaven en het Moskou plein een andere naam moest krijgen.
Zo gezegd, zo gedaan.. Vanaf nu land je dus op het Budapest Liszt Ferenc Airport inplaats van Ferigehy1. En de naam voor Moskva ter.. veel te moeilijk om uit te spreken laat staan om te typen.
Volgens mij gaan er veel mensen verloren lopen vanaf nu en heeft die peet aandelen in de toeristenboekskes die nu allemaal moeten aangepast worden..

Om mijn afscheid duidelijk te maken ben ik nog een laatste keer de school gaan bezoeken en er zijn net geen traantjes aan te pas gekomen. Maar twas wel triest en iedereen hoopt mij terug te zien! Dus ik weet al waar te passeren bij mijn volgende bezoek.
Ook van mijn erasmus vriendjes nam ik afscheid in the old men's music pub (gezellig maar duur, voor als je er heen wilt).

Over een paar uurtjes sta ik terug met beide voetjes op de Belgische grond.. SPANNEND!
Tot Straks ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten